zondag 14 augustus 2011

Dag 5: Verplaatsing New York- Washington

Goedemorgen allemaal,
We zitten al een uurtje op de HST naar Washington. En aangezien  ook hier onze seat weer voorzien is van a hot spot hebben we vandaag alle tijd om van het web gebruik te maken. Natuurlijk moeten onze girls eerst even al hun mails checken en even chatten.
We zijn allemaal al heel tevreden van de eerste vier dagen van onze trip. New York was voor ons allemaal heel overweldigend. We hebben toch wel enkele zaken geleerd van de New Yorkers: nooit stoppen voor een rood licht voor voetgangers, het lijkt wel een sport om je tussen de auto's door de wringen, probeer zoveel mogelijk met een beker koffie in je hand rond te lopen, liefst van Starbucks, alle maatpak-mannetjes en vrouwtjes lijken daar heel belangrijk mee! We hebben ook regelmatig protest-acties gezien tegen de werkloosheid en vooral tegen de lage lonen en slechte sociale voorzieningen bij veel werkgevers. Wel een rare manier van actie voeren: de actievoerders gaan rond de werkers van een bepaalde firma staan en blijven daar de hele dag staan fluiten en roepen. De mensen die werken maken gewoon gebruik van oorstopjes en werken gewoon door.
Ik denk dat hier nog veel werk is voor sociale bemiddelaars.
Onze fietstocht door central park was fijn. Lekker in het zonnetje en regelmatig wat muziek meegepikt van muzikanten. Voor Walter en mij echt ook wel herinneringen aan onze studententijd. De kids hadden het druk met het bekijken van de New Yorkers die op allerlei meest gekke manieren hun sport beoefenen in central park. En ja hoor nabij Guggenheim de belgische wafelkraam daar moesten we toch van gebruik maken hé.
Gisterenavond voor de eerste keer een hamburger gegeten. Wel geen gewone, dit restaurant had de referentie van beste hamburger in New York in 2010. Het was wel even aanschuiven maar het wachten waard. Alleen de porties we hadden er drie besteld en er was nog genoeg over voor Joessie!
En dan die Amerikanen naast ons bestellen nog drie stukken taart waarvan de omvang immens was.
Na een laatste maal de lights van New York bekeken te hebben onze beddenbak in. Vanmorgen om half zeven op en wat zien we als we door het raam kijken regen, wel warm. Gelukkig is dit onze verplaatsingsdag en geven ze vanaf morgen terug goed weer.
We kunnen nu al zeggen dat dit voor ons allemaal een van de beste reizen tot nu toe is.


Benieuwd naar Washington. We logeren in de Carlyle suites en gaan proberen vanavond in de Belga Cafe te eten. Nu nog even een dutje op de trein en we kunnen er weer tegen!

1 opmerking:

  1. Fijn dat we zo kunnen volgen!Ik kijk enkele keren per dag.of er niets bijgekomen is.
    Hier slecht weer, maar we laten het niet aan ons hartje komen. We hebben gisteren de vakantie ingezet met een fantastische sauna-ervaring en hebben vandaag marokkaans gekookt om de zon in huis te halen. Met ons viertjes hebben we de trip naar Londen gepland. Nu nog kaarten en met ons gezinnetje genieten.
    Groetjes en have fun....

    BeantwoordenVerwijderen